Zamieszczone przez adiszek
Problem z kostką stacyjki - pękła w środku
Zwiń
X
-
Problem z kostką stacyjki - pękła w środku
Zacznę od tego, że kierownica jest regulowana na wysokość i długość. Potrzebuję zdjąć ten plastik pod nią, żeby wymienić kostkę stacyjki. Znalazłem opisy zdjęcia ale tam jest 5 śrub. 1 na dole 2 po bokach i 2 pod kierownicą jak się ruszy w lewo i prawo. Ja mam tylko jedną (torx20albo 30)pod spodem obok takiej jakby dźwigni do wysuwania i podnoszenia/opuszczania kierownicy.Pod kierowicą na tej obudowie widać takie jakby wycięte trójkaty nie wiem do czego. Może ktoś dałby jakąś radę.
Znalazlem ten temat
tylko nie wiem czy u mnie będzie tak samo. Niechcę nic połamać. A tam nawet chyba widać kostkę stacyjki.
-
-
Tak jak Michał napisał, najpierw podwarzasz górny plastik a potem odkręcacz śrubkę od dołu i śrubki od dźwigni regulacji kierownicy i tą rączkę wyciągasz. U góry dolnej osłony przy samej kierownicy są dwie śrubki, je też trzeba odkręcić. Najlepsze doście jest po odkręceniu kierownicy, ale mi się udało bez ściągania kiery.
Komentarz
-
-
Rady dostałeś ode mnie wczoraj na PW. Przeczytaj dokładnie. Resztę dopisali już koledzy...O czarnulę dba Robekcool http://www.k-mot.pl/page7.php
Graty i płyny ustrojowe zapewnia Kondzio http://www.oilspa.pl/
Komentarz
-
-
Obudowa już zdjęta. Kostkę odpiąłem i jak zwykle głupie szczęście,że mi pękła na części i biała część została w środku :| :| :| z czego te zaczepy się nadłamały i niemam jak jej wyciągnąć. Czy pod kostką jest tylko metalowy taki bębenek ? i mogę spokojnie delikatnie małym wiertełkiem rozwiercić ten plastik co siedzi w metalowych jakby prowadnicach ? i wyjąć tą białą część wtedy ?
Komentarz
-
-
złap kombinerami i wyrwij chwasta
[ Dodano: Czw 12 Gru, 13 08:59 ]
i tak jest już zniszczona->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz